söndag 18 juli 2010

Bananbröd

Vi kickar igång med ett grymt bananbröd som inte bara är ganska enkelt att baka men helt fenomenalt gott och mättande. Mer av en kaka eller dessert än ett bröd skulle jag säga. Passar både vardag och fest. En ny favorit då dumpstrande ofta ger tonvis med banan i loot.

Blir: 1 bananbröd

Ingredienser:
--------------
100g smör
1,5 dl socker
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
5 bananer

Eventuella tillägg:
--------------------
valnötter (eller några andra nötter)
frön av olika slag

Börja med att sätta ugnen på 175 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna, smält smör och häll över och rör ihop ordentligt.
Mosa ner bananerna och häll över smeten i en brödform.
Lägg över folie över formen och låt stå inne i ugnen i en timme.

Testa brödet med sticka för att se om det är färdigt inuti. Det ska vara fast och inte kladdigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar