torsdag 14 augusti 2014

Tofu benedict

Hade aldrig smakat eggs benedict innan, men detta var fan gött.
Med hollandaise-såsen smakar det lite som ägg med.
Matigt, gött, ordentligt.
Passar bra till frukost, brunch eller lunch.



Blir: 2 st matiga mackor; funkar rätt bra till 2 pers

Ingredienser:
-------------
½ paket naturell tofu (100g)
1 paket bebisspenat
Vegansk bacon
1 avokado
2 stora skivor tomat
Soja
Liquid smoke
Salt
Peppar
1 brödbulle (man ska egentligen ha en english muffin, men jag tog något liknande.)
Olja till stekning

Såsen:
-------
2 msk margarin
1 msk vetemjöl
1½ dl havre- eller sojamjölk
1½ msk näringsjäst
2-3 tsk pressad citron
Salt
Peppar
Gurkmeja
Cayennepeppar

Utförande:
-------------
Halvera din bulle och stek båda bitarna så de blir lite brynta.
Dunka ner din bebisspenat och stek upp den tills den blir ihopsjunken och liten. Dela upp spenaten på bröden.
Stek din veganska bacon så den blir lite knaprig och lägg sedan på.
Lägg sedan på en stor skiva tomat på varje bröd.
Dela din tofu i två smala slices och stek dem 5-6 minuter på varje sida i olja, lite soja och lite liquid smoke.
Salta och peppra varje sida av tofun för extra tastyness.
Lägg tofun uppepå mackbergen.
Skiva avocadon och addera det ovanpå.
Nu gör vi såsen.
Smält margarinet och vispa ner mjölet tills du får en smet.
Häll nu sakta på mjölken under omrörning och låt koka tills det blir en tjock sås.
Häll i näringsjäst, citron och smaka av med kryddor. Gurkmejan är för färgen, resten är för smaken.
Toppa dina mackor med såsen.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar