tisdag 19 augusti 2014

Korma

Korma är helt enkelt en typ av indisk curry som är väldans mild och lite söt i smaken.
Det är fruktansvärt delikat, så mycket kan jag säga.
Dessutom är det lättlagat.
Nom nom nom.
Serveras förslagsvis med ris eller naan.
Här kommer ett standardrecept gällande ingredienser, men du kan nog variera lite som du vill med favvogrönsaker.



Blir: Smarremums till 4 pers

Ingredienser:
-------------
1 gul lök
200g tofu el. 4-5 potatisar
1 morot
2 dl frysta ärter
3 vitlöksklyftor
en generös bit färsk ingefära
½ dl kokosflingor
2.5 dl osaltade och orostade cashewnötter
2.5 dl kokosmjölk
2.5 dl havre-/sojagrädde
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk gurkmeja
2 tsk garam masala
salt och peppar för avsmakning
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
En bunt färsk koriander
olja till stekning
Ev. paprika

Utförande:
-----------
Hacka löken och bodyslama ner den i en mixer tillsammans med vitlöken, ingefäran, cashewnötterna, kokosen, kryddorna, grädden, kokosmjölken och tomatpurén; dvs allt som inte är grönsaker/rotfrukter/tofu.
Mixa det riktigt slätt och fint.
Dela upp potatis/tofu och morot i fina munsbitar.
Stek din potatis/tofu typ 10 minuter så den blir brynjd.
Häll över gräddsåsen och lägg i moroten.
Häll i resten av grönsakerna och låt puttra tills potatisen/tofun känns tillagad.
Hacka koriandern och blanda ner.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar