torsdag 14 augusti 2014

Matiga kokospannkakor med jordgubb- och bananmos

En schysst rätt som man står sig länge på. Funkar med fördel till frukost eller brunch.

Blir: Pannkakor till typ 4 pers; 8~ stycken små amerikanska pannkakor


Ingredienser:
-------------
3 dl vetemjöl (om du vill få matigare pannkakor går det att ersätta en del av vetemjölet med grövre mjöl)
1½ dl riven kokos
1½ tsk bakpulver
1/4 tsk riven muskotnöt
1/4 tsk kanel
En duktig nypa salt
4 dl kokosmjölk
1/2 tsk vaniljextrakt
1 msk lönnsirap
Olja till stekning
1 banan och 6 jordgubbar till moset (Låt antingen bananen eller jordgubbarna vara frysta innan)
10 jordgubbar till garnering
Lönnsirap att hälla över

Utförande:
-----------
Blanda ihop mjöl, kokos, bakpulver och kryddor i en bunke.
Häll i kokosmjölken och lönnsirapen och vispa ihop till en smet.
Stek pannkakorna i 4-5 minuter på varje sida, precis så de blir lite brynta.
Tänk på att amerikanska pannkakor är lite mindre och tjockare än svenska.
Skär upp jordgubbar och garnera med, slabba på mos och häll lönnsirap över mästerverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar