söndag 10 mars 2013

Currykebabsröra


En till enkel och snabblagad rätt som ändå smakar superb. Har lagat den ett par gånger och den är härligt gräddig och mättande. Äts med fördel till ris.

Blir: 3-4 portioner.

Ingredienser:
-------------
1 paket vegancurrykebab från Wheatly (finns i välsorterade hälsokostbutiker)
½ rödlök
1/3 purjolök
6-7 mellanstora champinjoner
½ paprika
1-2 cm ingefära
3 klyftor vitlök
1 färsk chili
1 tsk dijonsenap
1 pkt havregrädde eller ½ burk kokosmjölk
Olivolja
Soja
Salt
Peppar

Valfria tillägg:
--------------
Grönsaker du gillar

Utförande:
-----------
Stek upp kebaben i olivolja tills den är väl brynd.
Under tiden som de steks så tar du och skivar din rödlök i stora klyftor; jag brukar skiva en halv rödlök i fyra klyftor.
Skiva din purjolök fint, ta ungefär 50/50 från den vita delen och den gröna delen.
Skär bort skaften på svamparna, om du vill. Skär svampen i kvartsbitar.
Skiva ingefäran i tunna slices, gör detsamma med vitlöken. Kärna ur och skär upp paprikan i lagom bitar.
Hacka chilin fint.
När dina bitar ser fina ut så petar du ner svamparna och saltar dom för att dra ut fukt. Lägg också i chilin, ingefäran och vitlöken så det hinner ge av lite smak.
Stek ett tag till tills de krympt en del.
Släng nu i resten av grönsakerna och stek i 3-4 minuter.
Salta, peppra, häll över grädden eller kokosmjölken, dunka ner lite senap och droppa ner ett par touchar av soja.
Låt det värma upp och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar