måndag 13 maj 2013

Saffranssås


En förvånandsvärt smarrig sås som jag kan avslöja fungerar utmärkt till potatismos med burgare bland annat.
Blir: 3-4 portioner sås.

Ingredienser:
-------------
En klick smör
½ paket saffran (0.25g)
1 dl torrt vitt vin
1/4 dl vatten
3/4 buljongtärning
1 dl havregrädde
salt och peppar efter behag
maizena majsstärkelse
1/3 zuccini
1 vitlöksklyfta

Utförande:
-----------
Skala och hacka upp zuccinin. Skala och skiva upp vitlöksklyftan fint.
Dra ner en klick smör i en kastrull och stek zuccinin och vitlöken på låg värme; salta och peppra.
När zuccinin blivit mjuk och göddig så drar du i vin, vatten och saffran i kastrullen.
Låt det koka 10 minuter eller så. Dra i grädde och låt det koka ett par minuter till.
Blanda ut en msk majsstärkelse med lite vatten och häll i såsen.
Låt det koka ännu ett par minuter tills det blivit tjockt.
Om du vill få det tjockare är det givetvis bara dra i mer majsstärkelse.
Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar