Där dina köttfria drömmar besannas och Döden snuvas på konfettin.
måndag 13 maj 2013
Saffranssås
En förvånandsvärt smarrig sås som jag kan avslöja fungerar utmärkt till potatismos med burgare bland annat.
Blir: 3-4 portioner sås.
Ingredienser:
-------------
En klick smör
½ paket saffran (0.25g)
1 dl torrt vitt vin
1/4 dl vatten
3/4 buljongtärning
1 dl havregrädde
salt och peppar efter behag
maizena majsstärkelse
1/3 zuccini
1 vitlöksklyfta
Utförande:
-----------
Skala och hacka upp zuccinin. Skala och skiva upp vitlöksklyftan fint.
Dra ner en klick smör i en kastrull och stek zuccinin och vitlöken på låg värme; salta och peppra.
När zuccinin blivit mjuk och göddig så drar du i vin, vatten och saffran i kastrullen.
Låt det koka 10 minuter eller så. Dra i grädde och låt det koka ett par minuter till.
Blanda ut en msk majsstärkelse med lite vatten och häll i såsen.
Låt det koka ännu ett par minuter tills det blivit tjockt.
Om du vill få det tjockare är det givetvis bara dra i mer majsstärkelse.
Enjoy!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar