Det här har blivit en av rätterna i min repertoar för vardagsmat. Det går väldigt fort och det smakar väldigt gott. Vet man inte vad man ska bjuda på fungerar den här i ungefär 98.7% av fallen.
Serveras med fördel tillsammans med ris.
Blir: 3-4 portioner.
Ingredienser:
-------------
½ paket veggobitar (kanske mer känt som vegansk kyckling)
½ rödlök
1/3 purjolök
200g broccoli
En handfull färsk babyspenat
½ paprika
1-2 cm ingefära
3 klyftor vitlök
1 färsk chili
Olivolja
Sesamolja
Soja (gärna söt)
Salt
Peppar
Utförande:
-----------
Stek upp veggobitarna i olivolja tills de är väl brynda.
Under tiden som de steks så tar du och skivar din rödlök i stora klyftor; jag brukar skiva en halv rödlök i fyra klyftor.
Skiva din purjolök fint, ta ungefär 50/50 från den vita delen och den gröna delen.
Skär upp broccolin i små buketter och skölj av dem för att slippa småbös.
Skiva ingefäran i tunna slices, gör detsamma med vitlöken. Kärna ur och skär upp paprikan i lagom bitar.
Hacka chilin fint.
När dina bitar ser fina ut så slänger du på en ordentlig sväng sesamolja och alla grönsaker utom spenaten.
Häll över ½ msk soja, salta och peppra efter smak.
Stek under omrörning i 3-4 minuter. Dunka ner babyspenaten och stek ungefär 1 minut till under omrörning.
Done and done!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar