söndag 10 mars 2013

Potatismos


Potatismos är extremt enkelt och extremt gött, det är dessutom billigt. Man kan dessutom variera potatismos lite som man vill med andra rotfrukter för lite sötare smak och/eller saker man helt enkelt tycker är gött. Jag höftar alltid när jag gör potatismos så ingredienserna i det här receptet är lite på känn.

Blir: olika beroende på antal potatisar.

Ingredienser:
-------------
Potatisar
Salt
Vitpeppar
Muskotnöt
Mjölkfritt smör
Havremjölk
Vårlök

Valfria tillägg:
-------------
Majs
Saffran
Morot
Rotfrukt
Palsternacka
Soltorkad tomat

Utförande:
----------
Hacka upp din potatis med eller utan skal och lägg i en kastrull. Lägg också ner andra hackade rotfrukter om du vill ha det. Fyll på med vatten så det täcker dina bitar och koka dom i 10-15 minuter.
Mosa dina bitar ordentligt. Använd med fördel en potatismospress, den skiten är awesome för att göra mos.
Kör i en stor klick smör och blanda runt. Häll på mjölk, vårlök, salt, peppar, riven muskotnöt och eventuellt andra göttebitar och fortsätt blanda. Smaka av tills du uppnått njutningsbar smakkombination.
Ditt mos är nu redo att förtäras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar