Kebabtallrik är ju - som de flesta vet - riktigt jävla gott.
Det finns ju veggokebab som är både billig och god, däremot är det väldigt dåligt med vegansk kebabsås.
Och utan en god sås, ja.. då tappar man ju ungefär 90% av grejen.
Efter många års testande och experimenterande har jag kommit fram till en sås som jag tycker är riktigt fin och liknar den som finns på din lokala kebaberia.
Blir: en stor sats kebabsås.
Ingredienser:
-------------
5 dl soygurt (Jag föredrar Carlhamns naturella soygurt.)
1-2 dl sojagrädde
1 tsk salt
½ tsk peppar
½ tsk torkad malen koriander (kryddan som kommer från fröna alltså, inte den färska varianten av plantan)
1 tsk chilisås
1 färsk chili
Utförande:
----------
Häll yoghurten i en skål och späd ut den med grädde till önskad konsistens.
Häll sedan i kryddorna och hackad chili. Rör om ordentligt och smaka sedan av med lite av allting till önskad smak.
Var försiktig med chilisåsen bara, det kan väldigt lätt göra att det blir för sött.
Ställ in i kylen i minst 30 minuter innan du skall använda den, den smakar bättre då.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar