söndag 27 februari 2011

Pasta Della California

I fredags fick jag för mig att det skulle bli festligt. Så var det bara.
Och när jag bestämmer mig för festligt, då blir det ofta nya recept som testas!
Detta blev helt klart schysst; en bra blandning av smaker och mycket vitlök. Men ändå inte för mycket. Det gick dessutom ganska fort att tillaga, så det var en grym tradeoff i tid kontra kvalité.

Blir: härlighet till 4 pers.

Ingredienser:
-------------
ca 250g linguine
2 broccolihuvuden
olivolja till stekning
8 klyftor vitlök (ja det är rätt, 8 klyftor)
en nypa rivet limeskal
½ tsk chiliflingor (eller chilipulver)
½ dl vitt vin
2½ dl buljong
2 msk pressad lime
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
100g ruccola
2 avocados (mogen men inte alltför mjuk)

Utförande:
----------
Börja med att sätta vatten på kokning. Under tiden som du väntar på att vattnet ska koka kan du förbereda dina ingredienser. Riv limeskal, dela upp avocadon i fina bitar, skär upp broccolin i fina buketter och strimla stjälkarna fint.
Släng i pastan i vattnet när det kokar och lägg på minnet att broccolin ska i och koka med när det är 1 minut kvar.
Medans det kokar går vi över till resten av rätten - som kommer timea rätt bra med när pastan är färdig.
Pressa vitlök och stek i olivolja tillsammans med limeskal och chili på medium värme i 2 minuter under omrörning. Akta så inte vitlöken bränns. Häll sedan på vinet och höj värmen så det börjar koka.
Låt koka i 2 minuter så lite av vinet försvinner.
Häll sedan på buljong, limesaft, salt och peppar och sänk värmen så det bara puttrar.
Lägg i din ruccola och låt såsen götta sig i en minut eller två.
Någonstans nu borde pastan/broccolin vara färdigt. Häll av vattnet och släng i pastan och broccolin i din sås.
Rör om ordentligt så vitlökssmasket göttar in sig ordentligt i all pasta.
Låt det lagas i ungefär 3 minuter till.
Ta sedan av från värmen och vänd in din avocado försiktigt så den inte blir mosig.
Servera med rikligt med svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar