fredag 16 maj 2014

Kikärtsbiffar

Ett stycke kikärtsbiffar som är både gott och mättande.
Kan ätas med ris, eller potatismos, eller potatis, eller vad hän du vill.
Sjukt bra och snabb mat.
Billigt också dessutom.
Särskilt billigt är det om du blötlägger torra kikärtor själv.

Blir: Kikärtsbiffar till typ 4 pers



Ingredienser:
-------------
1 burk kikärtor (eller motsvarande blötlagda)
½ dl olivolja
2.5 dl gluten
2.5 dl ströbröd
1.5 dl buljong (smula lite buljongtärning i varmt vatten)
2 msk soja (du kan dra i mer om det inte är sån där supersalt mushroom soy)
1 tsk timjan
½ tsk chilipulver
½ tsk salvia
2 krossade vitlöksklyftor

Valfritt:
-------------
Lite rivet limeskal i smeten

Utförande:
-----------
Meckla ihop alla ingredienser utom gluten och ströbröd och mixa det till en smet.
Kör i gluten och ströbröd och knåda allt i typ en kvart.
Det ska börja tråda sig av glutenet.
Nu kan du forma biffar och steka i olivolja.
Stek typ 7 minuter på varje sida.
De ska bli krispiga på utsidan och mjuka inuti.
Låt de stå 10-ish minuter innan du käkar dom.
Det går med fördel att spara smeten i kylen också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar