onsdag 18 juli 2012

Krossad tomat


Krossad tomat på burk är ju som känt en ganska bra produkt att ha till hands. Fast ibland vill man ha en lite godare, färskare smak till t.ex. en finare måltid eller bara till vardagslyx; det är egentligen helt osannolikt enkelt. Pro-tip.

Blir: Ekvivalent med ungefär en burk krossade tomater

Ingredienser:
-------------
5-6 tomater

Valfria tillägg:
--------------
salt
peppar
oregano
basilika
koriander
vitlök
oliver
allt som är gott

Utförande:
----------
Koka tomaterna tills skalet spricker, det tar inte många minuter. Skölj dom med kallt vatten.
Dra av skalen. Mosa ihop dom antingen för sig, krydda och spara eller dunka ner dom rakt ner i rätten du vill ha krossad tomat i och mosa runt.
Häll på lite vatten om så behövs.
Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar