tisdag 19 april 2011

Skånsk senap

Idag har jag smakat på hemlagad senap och det var göööödomligt gott. Tydligen väldigt enkelt också. Ny favorit!
Med hjälp av en mixerstav eller mixer blir det väldigt enkelt och går väldigt fort att göra egen välsmakande senap.

Blir: ca 3 dl senap



Ingredienser:
-------------
½ dl gula senapsfrön
½ dl bruna senapsfrön
1 ½ dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
2 msk socker
1 tsk salt
½ dl rapsolja

Utförande:
----------
Koka senapsfröna med vattnet ett par minuter så de blir lite mjuka. Häll vattnet och fröna i mixern eller i ett kärl för användning av mixerstav. Låt ligga och dra i en timme eller så.
Mixa tills senapen fått en krämig konsistens av de gula fröna, de bruna kommer finnas kvar som små korn då de är hårdare. Häll sedan i resten av ingredienserna.
Förvara senapen i en burk med lock i kylen.
Bör stå några dagar för att mogna i smaken innan den äts.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar