tisdag 19 april 2011

Marinerad bönsallad

En gammal favorit som jag helt hade glömt bort. Riktigt nice kall bönsallad som fungerar utmärkt vid sidan av något varmt. Ger en extra fräsch- och syrlighet som masserar gomen fint.

Blir: Sallad/sidorätt till 4-6 pers.

Ingredienser:
-------------

Bönblandning:
-------------
400g kokta bönor el. burkbönor (rekommenderat är att blanda vita och svarta bönor, det blir väldigt fint.)
2 tomater
1 purjolök el. motsvarande salladslök

Dressing:
---------
3 msk olivolja
3 msk balsamvinäger
1-2 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 krm peppar

Utförande:
----------
Skär tomaterna i tärningar och finhacka purjon/salladslöken. Blanda ihop och blanda in bönorna.
Blanda alla ingredienserna till dressingen. Häll över och vänd in i bönorna.
Låt stå och dra en stund i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar