onsdag 17 november 2010

Sparris med ingefära och citron

En smaskig indisk sidorätt med mycket smak som är mycket trevlig att bjuda på om du vill överraska med något nytt och festligt. Inte alls svår och ganska snabblagad rätt.

Blir: Sparrissmask till ungefär 4 personer.

Ingredienser:
-------------
1 bunt sparris
Olivolja till stekning
1 tsk spiskumminfrön
1-2 cm ingefära
2 tsk juice från citron
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar

Utförande:
----------
Bryt av de nedersta delarna av dina sparrisar. Skär sedan upp dem i 2 eller 3 bitar per sparris, beroende på storlek. Hacka ingefäran fint. Hetta upp oljan i en stekpanna på medium värme.
Häll i allting utom sparrisen och stek under omrörning i en minut.
Lägg sedan i sparrisen och låt den steka i 4-5 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar