fredag 22 oktober 2010

Sesamsås

Sesamsås är något av min absoluta favoritsås. Funkar grymt bra till falafel eller risrätter. Vid första smak kändes den lite annorlunda, men sedan kunde jag verkligen inte hejda mig. En bra ursäkt till att inhandla tahini om inte annat - som också används i många andra superba recept. Orkar du inte göra det själv så gå och käka en falafelrulle på Sunset Falafel i Gbg, du kommer fatta vad jag snackar om.

Blir: slafs till ca 4 personer



Ingredienser:
---------------------------
½-1 dl vatten
½ dl tahini
½ dl saft från citron
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
½ tsk spiskummin
1/4 tsk koriander

Valfria tillägg:
---------------------------
Färsk persilja
Färsk koriander
Färsk mynta

Utförande:
---------------------------
Börja med att vispa ihop vattnet och tahinin i en skål. Observera att det kan ta lite tid att få det att blanda sig.
Det kommer först bli tjockt vilket verkar jävligt skumt, men misströsta inte, fortsätt bara hälla på vatten och blanda tills det blir löst.
Häll sedan i citronsaften, pressa i vitlöksklyftan och häll på kryddorna (och örterna).
Blanda ordentligt och addera mer vatten om du vill ha en tunnare sås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar