tisdag 12 oktober 2010

Pak choi i sesamsås

En munvattnande liten sidorätt som jag testade häromdagen. Väldigt smakrik och passar perfekt till någon annan, större rätt med ris. Väl värt att prova på.

Blir: smaskens till ca 4 personer

Ingredienser:
---------------------------
500g pak choi
4 klyftor vitlök
1 tsk rapsolja
2 msk tahini
2 msk vatten
2 msk japansk soja
2 tsk rårörsocker
1 msk sesamfrön

Utförande:
---------------------------
Börja med att värma ugnen till 225°.
Skär upp pak choi i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten och koka bitarna i någon minut. Ta upp och låt rinna av i durkslag.
Sedan är det dags att göra sesamsåsen - börja med att rosta sesamfröna lätt i en torr panna. Skala sedan vitlöken och skiva den fint. Fräs den ett par minuter i rapsolja. Blanda samman tahini, vatten, soja och socker i en liten kastrull. Det är viktigt att röra ordentligt så tahinin blandar ut sig med vattnet. Värm och rör tills sockret smält. Ta av från värmen och rör ner sesamfröna och vitlöken.
Värm ugnen till 275°. Lägg pak choi i en smord form. Skeda över sesamsås och låt stå i ugnen i 10-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar