onsdag 25 november 2015

Rotfrukter och blandad kompott i ugn

Rotfrukter i ugn är ca något av det godaste som finns. Det funkar dessutom nästan alltid jämt. Har en del stapelvaror jag brukar ha i, och sen kan man mixa och blanda lite med nästan vad man än har i kylen och frysen. Ibland har jag ätit rotfrukt och annan blandad kompott i ugn med schnitzel/linsbiffar eller nå med någon typ av sås i typ två veckor i rad.
Äts gärna med bearnaisesås eller syrlig yoghurtsås.

Blir: typ en panna med rotfrukter and chill



Ingredienser:
-------------
3 morötter
4 potatisar
1 rödlök
timjan eller rosmarin
salt
peppar
olja av valfritt slag

Valfria tillägg:
-----------------
ett par palsternackor
broccoli
paprika
betor (gärna polka)
purjolök

Utförande:
-----------
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva alla dina rotfrukter och annan skit på det sätt som du gillar mest.
OBS, det är bara noobs som skalar sina rotfrukter.
Styr upp ett bakplåtspapper på en plåt.
Lägg allt på bakplåtspappret, drizzla olja över och krydda måttligt.
Skjutsa in det i ugnen och vänta 15-20 minuter. Det bästa är att helt enkelt peta lite på det efter 15 med en gaffel eller dylikt för att se om det är klart. Jag brukar personligen gå efter att det är klart när morötterna inte krispar längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar