onsdag 25 november 2015

Lins- och jordnötsbiffar

Det är nästan alltid en hit att göra sina egna biffar. Variationen i det är ganska enorm, men just med jordnötter är det oftast svårt att det går fel vad man än gör.
Gött med protein i linser och serveras med fördel till rotfrukter och skit i ugn och någon sås till, typ bearnaisesås eller syrlig yoghurtsås. Kan tipsa om att jag dessutom åt hummus till - tjockt fett.
För övrigt är det då väldigt bra kombo att laga dem samtidigt med rotfrukterna i ugnen.

Blir: typ 16 biffar



Ingredienser:
-------------
150g jordnötter
3 dl gröna linser
2 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongstärning
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
½ tsk spiskummin
½ tsk svartpeppar
en musnäve mjöl

Utförande:
-----------
Sätt på ugnen på 200 grader.
Koka upp rikligt med vatten och skölj dina linser. Dunka i linserna och koka i 20 minuter.
Medans det kokar; häll upp vatten i en skål, lägg i dina jordnötter och låt dra i fem minuter.
Häll av ½ dl av ditt linsvatten i en bunke eller mixer och lägg i buljongtärningen.
Häll av resten av samtligt vatten.
Blanda ner allt utom mjölet i bunken/mixern. Har du ingen stationär mixer så får du ta och använda stavmixer i bunken istället. Har du ingen typ av mixer alls så får du göra någon annan mat.
Mixa allt slätt och blanda sen ner ditt lilla lilla mjöl.
Preparera en plåt med bakplåtspapper, forma biffar och lägg dem på plåten.
Låt stå i ugnen i typ 10 minuter och ta sedan ut och servera.
Det går säkert steka dom istället om du nu vill det; har dock ej testat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar