måndag 13 oktober 2014

Persisk färs- och bönröra (Loobia Polo)

Fick en idé häromdagen om att jag ville laga mer persisk mat. Så jag började, och första rätten var riktigt jävla god. Det kommer garanterat bli mer av. :)
Du kanske undrar varför man lägger skivad potatis i botten; som på bilden så blir det krispiga potatisskivor mitt i allting som bryter av fantastiskt.
GUUUU så gött.



Blir: Mat till ungefär 4 pers
Ingredienser:
-------------
3 dl ris
1 gul lök
400 g färs
2 nävar gröna bönor (haricot verts)
2 msk tomatpuré
2 potatisar
Olja
1 dl vatten
2 tsk kanel
1½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
Salt i den mängd som känns bra och att smaka av med
Rikligt med svartpeppar
2 msk mjölkfritt margarin
En kastrull med teflonbotten

Utförande:
-----------
Koka ditt ris, och stek under tiden löken i olja och kryddor tills den blir genomskinlig.
Lägg i färsen bland löken och fortsätt steka under omrörning i 5~ minuter.
Bryt bönorna på mitten och lägg i färsblandingen. Släng också i vatten och tomatpuré.
Låt koka på låg värme i 10 minuter till.
Ta nu din kastrull med teflonbotten och lägg i tunt skivade potatisskivor.
Häll på en skvätt olja och ungefär 1 msk vatten.
Varva färsblanding med ris ovanpå potatisskivorna och lägg i margarinet.
Låt ånga/koka i 30-40 minuter.
Nu kan du blanda ihop allt och avnjuta din rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar