Du kanske undrar varför man lägger skivad potatis i botten; som på bilden så blir det krispiga potatisskivor mitt i allting som bryter av fantastiskt.
GUUUU så gött.
Blir: Mat till ungefär 4 pers
Ingredienser:-------------
3 dl ris
1 gul lök
400 g färs
2 nävar gröna bönor (haricot verts)
2 msk tomatpuré
2 potatisar
Olja
1 dl vatten
2 tsk kanel
1½ tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
Salt i den mängd som känns bra och att smaka av med
Rikligt med svartpeppar
2 msk mjölkfritt margarin
En kastrull med teflonbotten
Utförande:
-----------
Koka ditt ris, och stek under tiden löken i olja och kryddor tills den blir genomskinlig.
Lägg i färsen bland löken och fortsätt steka under omrörning i 5~ minuter.
Bryt bönorna på mitten och lägg i färsblandingen. Släng också i vatten och tomatpuré.
Låt koka på låg värme i 10 minuter till.
Ta nu din kastrull med teflonbotten och lägg i tunt skivade potatisskivor.
Häll på en skvätt olja och ungefär 1 msk vatten.
Varva färsblanding med ris ovanpå potatisskivorna och lägg i margarinet.
Låt ånga/koka i 30-40 minuter.
Nu kan du blanda ihop allt och avnjuta din rätt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar