lördag 18 oktober 2014

Västafrikansk jordnötssoppa

Det finns ett fåtal saker som gör mig riktigt till mig. En av dom är ny mat.
Afrikansk mat? Jordnötter? I'm in. Du kan för övrigt med fördel använda hemgjort jordnötsmör.



Blir: Mat till ungefär 4 pers

Ingredienser:
-------------
1 rödlök
4 vitlöksklyftor
2 msk värt av hackad ingefära
3 buljongtärningar
1.5 l vatten
1 tsk salt
2 dl jordnötssmör
1 dl tomatpuré
1 stor knippe grönkål
Sriracha (AKA tuppsås)
Hackade jordnötter till garnering

Utförande:
-----------
Koka upp vatten med buljongtärningar. Hacka rödlöken och ingefäran.
Släng i det tillsammans med krossade vitlöksklyftor och salt.
Låt koka i 20 minuter.
Rör ut jordnötssmör och tomatpuré i en skål. Häll över typ 5 dl buljong och vispa ihop tills det blir smooth.
Häll tillbaks jordnötssmörsblandningen i soppan igen.
Hacka grönkålen och släng i med så mycket sriracha som du tror att du pallar.
Låt koka i 15 minuter till.
Klart!
Äts med fördel med ris till.

1 kommentar:

  1. Hej Alexi ,
    jag har precis provat receptet och det blev så gott!! Hade ingen grönkål hemma så jag hackade lite vanlig , vitkål och spenat...
    Tack för inspirationen!

    SvaraRadera