lördag 5 september 2015

Mazariner

Mazariner har alltid varit en av mina favoritbakverk.
Fantastiskt enkelt och sjukt gott att göra själv.
Det kanske känns läskigt, men jag lovar  att det bara kommer komma gott utav det.

Blir: ca 15 små buntar av ren kärlek



Ingredienser:
-------------
Botten:
100 gram margarin
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 msk växtgrädde

Fyllning:
100 gram rumsvarmt margarin
200 gram mandelmassa (dock inte shit tier mandelmassa som Eldorado)
1/2 dl växtgrädde
1/2 dl maizena

Glasyr:
3 dl florsocker
1½ msk vatten

Utförande:
-----------
Sätt ugnen på 200°. Förbered en plåt med ca 15 formar. (Med fördel silikon).
Blanda vetemjöl och socker i en bunke. Tärna i margarinet och fördela det jämnt i degen med fingrarna. Tillsätt grädde till en smidig deg som du trycker ut i formarna.

Blanda margarin, växtgrädde och maizena i en bunke. Riv ned mandelmassan och blanda till en jämn smet. Fyll bottnarna till ca 2/3.

Grädda i ca 20 minuter, eller tills mazarinerna fått vacker gyllenbrun färg. Låt svalna.
Rör ihop florsocker och vatten till en jämn glasyr och klicka den sedan över mazarinerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar