torsdag 19 augusti 2010

Smulpaj

Så enkelt, så gott, så underbart oemotståndligt bra.
Gört bare.

Blir: en fet paj

Ingredienser:
---------------------------

Smuldeg:
---------------------------
ca 125 gram mjölkfritt smör
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl havregryn
1 dl socker

Fyllning:
---------------------------
Här går det att välja in i det oändliga. Men ta den frukt eller bär som du tycker bäst om.

Eventuella tillägg:
---------------------------
Glass
Oatly vaniljvisp

Utförande:
---------------------------
Sätt ugnen på 225 grader. Fyll botten av en pajform med skivad frukt och/eller bär. (Frysta eller färska går bra vilket som).
Blanda ihop mjöl, havregryn och socker i en bunke, tillsätt sedan smöret och knåda ihop allting med händerna, fördela det till små smulor och klumpar.
Häll sedan över smulblandningen över bären och ställ in i ugnen i 20 minuter.
Färdigt!
Servera med glass, vaniljvisp eller bara precis som det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar