Aldrig testat att göra egen glass. Eller jo nu ljuger jag; jag har aldrig _lyckats_ göra egen glass snarare, för att min glassmaskin är klass: Eldorado.
Så jag försökte hursomhelst mig på att göra nice cream, vilket är en enkel och god glass.
Jag tyckte dessutom det var en himla bra idé att köra i jordnötssmör och toppa med kokosbacon.
Kokosbaconet är jag inte hundra på hur man gör dock, jag fick det av min mor.
Blir: en bytta nice cream
Ingredienser:
-------------
2 bananer
en dutt jordnötssmör, valfritt beroende på hur mycket du diggar det
Valfritt:
----------
Man kan ha lite sojagrädde i om man vill få det mer krämigt.
Du kan givetvis ha andra grejer i som bär och skit om du gillar det.
Utförande:
-----------
Skiva bananerna och lägg i en bytta och ställ i frysen.
Låt dem frysa över natten.
Ta ut 10 minuter innan du tänkt göra glassen och mixa sedan slätt i en mixer.
Häll i så mycket jordnötssmör du tycker känns rimligt och mixa det med.
Klart!
Förvara i frysen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar