fredag 22 april 2016

Jordnötssmör

De flesta gillar ju jordnötssmör. Iallafall av de jag har mött på (och frågat).
Det är förvånandsvärt enkelt att göra sitt eget, och det blir också både väldigt mycket billigare och godare.
Det smakar fräscht och man kan välja salthalten själv.
I och med den lägre kostnaden så är det inga problem att experimentera med att ha jordnötssmör i mat, och det är ju ändå rätt ball.

Blir: en bytta PB



Ingredienser:
-------------
Jordnötter av valfritt märke. (OBS EJ ELDORADO)
Ev lite olja

Utförande:
-----------
Beroende på vilket märke du köpt, så kommer det vara olika mycket salt på.
Bara du inte tar Eldorado - det smakar inte bajs, men det kommer smaka pappkartong.
Du kommer kanske behöva skölja av dina jordnötter en skvätt.
Släng ner så mycket jordnötter du känner för i en mixer och låt den kötta ordentligt tills det blir slätt. Det kan ta ett tag.
Du kommer nu få en slät smet av jordnötssmör.
Eventuellt kan du hälla i en liten dutt olja, men jordnötterna i sig brukar utsöndra tillräckligt med olja.
Skopa upp det i burk.
Klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar